The Kentfield Residence by Turnbull Griffin Haesloop Architects

slope-house-living-roof-merges-hillside-2-site-thumb-630xauto-46750slope-house-living-roof-merges-hillside-1-living-roof-thumb-630xauto-46748 slope-house-living-roof-merges-hillside-3-living-roof-thumb-630xauto-46752 slope-house-living-roof-merges-hillside-4-retaining-wall-thumb-630xauto-46754 slope-house-living-roof-merges-hillside-5-pool-thumb-630xauto-46756 slope-house-living-roof-merges-hillside-6-living-thumb-630xauto-46758 slope-house-living-roof-merges-hillside-7-kitchen-thumb-630xauto-46760 slope-house-living-roof-merges-hillside-8-kit-eat-thumb-630xauto-46762 slope-house-living-roof-merges-hillside-9-terrace-ensuite-thumb-630xauto-46764 slope-house-living-roof-merges-hillside-10-bed-thumb-630x632-46766 slope-house-living-roof-merges-hillside-11-living-thumb-630xauto-46768 slope-house-living-roof-merges-hillside-14-side-thumb-630x631-46774The Kentfield Residence by Turnbull Griffin Haesloop Architects is located in northern California. Set into a steep hillside with two volumes overlooking the panoramic views of Mount Tamalpais as well as San Francisco Bay, the top volume also opens up at the back to a sheltered pool and terrace, which are cut into the slope and protected by a retaining wall. The architects designed the retaining wall to curve inward, keeping and protecting preexisting trees while at the same time creating a beautiful contemporary and fluid line in harmony with the natural surroundings. Additionally the designers melded the home with the terrain by extending the flora onto a green rooftop, which further unites the structure to its surroundings.

see more in Turnbull Griffin Haesloop Architects

A residência “Kentfield” por “Turnbull Griffin Haesloop Architects” está localizada no norte da Califórnia. Situado numa encosta íngreme com dois volumes tem vistas panorâmicas do Monte Tamalpais, bem como de San Francisco Bay, o volume superior também tem acesso a um terraço com piscina abrigado, o qual está cortado e protegido pelo plano inclinado  dado por uma parede de retenção. Os arquitectos desenharam a parede de retenção a curvar interiormente, para manter e proteger as árvores pré-existentes e, ao mesmo tempo criando uma linha contemporânea e um fluido belo em harmonia com o ambiente natural. Além disso, os designers fundiram a casa com o terreno, alargando a flora num telhado verde, que une ainda mais a estrutura em seu redor.

veja mais em Turnbull Griffin Haesloop Architects

Advertisements