Apartment AB9 by Filipe Melo Oliveira

1484574_10152541953306818_8539193967820091756_n 1656136_10152541954526818_8087280854714780615_n 10569048_10152541954456818_3997106394915430763_n 67369_10152541954406818_4194505905814753789_n 10349956_10152541954376818_356198757980283815_n 10848033_10152541954161818_7576674129708008362_n 1897656_10152541954106818_1070853424247704290_n 1509275_10152541954021818_5054478263938769272_n 10846153_10152541953856818_5433032659274699426_n 10482097_10152541953486818_960696045652424608_o 1920140_10152541953921818_2175238274286932678_n 11376_10152541953961818_3559670204421818538_n 1614313_10152541954281818_205572125258311378_o 1526096_10152541954201818_957864431151112952_n 1658259_10152541953781818_2858205767443208249_o 10352374_10152541953736818_2648446773673320802_n 10419974_10152541953066818_6346884296553222060_n 10423285_10152541953241818_1474718712471023928_n 10514624_10152541953211818_3277180422480214786_n 10502340_10152541953676818_5153152366818040182_n 10387400_10152541953556818_8127861194953307579_n 10353110_10152541953381818_3518555844111016445_n 10835231_10152541953361818_8683546914814588223_o 10801892_10152541953806818_1536118849057576869_n 10846347_10152541953086818_8540321400054262191_n 11117_10152541953651818_6027800098484445048_n 1441587_10152541953176818_7581838549099107348_n

In what was once an aged neighbourhood of the city, in a building from 1938, the apartment is presently located in one of the flourishing areas of Lisbon. A key challenge for the interior architecture of this apartment was to suit the space to everyday needs and to a more contemporary way of inhabiting, with better-lit environments, bigger spaces and better connections in between them.
The new layout falls into a clear concept: one wall runs through and organizes the functions of each space, keeping them fluid. This wall is library, storage, fridge, wardrobe, and space connector.

Some elements reinterpret the memory of the original apartment, such as the massive limestone kitchen sink now working as bathroom washbasin, the wooden pavement, the high ceiling or the wall skirts.
White surfaces, glass transparencies and pine wood texture help to enhance the wideness and continuity of spaces. The natural and artificial lights are treated with special care and provide even more comfort to all environments.
see more in: Filipe Melo
Advertisements